26 Temmuz 2012 Perşembe

Uzaya Giden Hayvanlar

Layka
Layka
Layka uzaya çıkan ve uzayda ölen ilk hayvan olma özelliğini taşır. Sovyetler Birliği tarafından gönderilmiştir.  Fotoğrafı uçuştan hemen önce çekilmiştir . 

Gordo
Gordo
Gordo uzaya gönderilen ilk maymundur. Yer çekimsiz alanda bir süre kalması ardından kapsülü inişi geçmiş fakat paraşütü açılmamıştır. Okyanusa çakılan Gordodan bir daha haber alınamadı. 

Sam
Sam
Yer çekimsiz alanın canlılar üzerinde etkilerini incelemek isteyen bilim adamları tarafından uzaya 88 kilometrelik bir geçiş yapan Sam 11 dakika kadar yörüngede gezinip geri geldi. 

Able ve Baker
 Uzay yolculuğu ile yer çekimsiz ortamda yaşaması ardından dönen Able ve Baker. Dünyaya dönüşlerinin ardından Nasa basın açıklaması sırasında çekilmiş pozları. 

Belka ve Strelka
Belka ve Strelka
Yuriy Gagarini uzaya yollamak için tüm çalışmlarını tamamlayan Ruslar son olarak bir deneme daha yapmak istedi ve  19 Ağustos 1960-ta Belka ve Strelka adındaki sokak köpekleri 24 saat uzay uçuşuna katıldı . 24 saat ardından sağ salim dünyaya döndüler.

Ham
Ham
Nasa tarafından eğitilen Ham, yer çekimsiz ortamda 17 dakika kalarak Dünyaya geri döndü. Fotoğrafı dönüşünden sonra Atlas okyanusuna düşen Hamın ekipler tarafından kurtarılması ardından çekildi. 



0 yorum:

Yorum Gönder